Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Programerska šola 42 school vsem omogoča, da se preizkusijo v programiranju. Z inovativnimi pedagoškimi metodami pomeni disrupcijo inženirskemu izobraževanju. Pogovor s Slovencem, ki se je tam že dokazal
Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev V zadnjih petih letih so zagonska podjetja zbrala že pol milijarde dolarjev
Lahko ICO preživi? Lahko ICO preživi? V letu 2018 se vlagatelji lahko na svoje oči prepričajo, da kriptotrg lahko tudi upada. To bo močno otežilo ali pa celo onemogočilo zbiranje denarja v obliki ICO.

Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor

29.11.2017  14:40
Idrija je dobila prostor za sodelo; projekt sta poleg občine podprla tudi Kolektor in iniciativa Startap Idrija.
Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor
Foto: Bostjan Berglez

Pred dnevi so v Idriji odprli »coworking« prostor, namenjen podjetnim in kreativnim posameznikom. Prostor se nahaja na Arkovi 13 (nekdanja rudniška uprava), je polno opremljen in dovolj velik za okoli 15 oseb. Poleg dela je coworking namenjen tudi mreženju, pridobivanju znanj in izkušenj ter razvoju novih projektov.

Za zdaj sta na razpolago dve brezplačni in dve plačljivi delovni mesti ter dodatna večja pisarna, je pa možno prostor v primeru večjega interesa tudi razširiti. Lokalne razvojne agencije nameravajo v prostorih izvajati mentorstva, svetovanja in izobraževanja.

»Na ta način ustvarjamo podporno skupnost za razvoj novih idej in nenazadnje podjetij,« menijo podporniki projekta - to so občina Idrija, iniciativa Startap! Idrija in koncern Kolektor.

Dodajmo, idrijska korporacija je že vpeta v »startupovsko« okolje; pred dobrim letom in pol je namreč vzpostavila sklad tveganega kapitala za vlaganje v zagonska podjetja. »Običajno se tudi korporacije v tujini odločajo ali za kakšno obliko inkubatorja ali pa coworkinga oziroma prostora za sodelo. Na ta način mladim perspektivnim posameznikom in podjetjem v nastajanju omogočimo prostor za kreativno delo,« pa je ob odprtju coworkinga povedal Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.