»Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« »Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« »Slovenski javni izobraževalni sistem ni v toku s časom«, pravijo trije mladi Slovenci, ki za študente organizirajo poletno šolo v Torontu, skupaj s pospeševalnikom ABC pa nameravajo ponudbo razširiti tudi na druga večja svetovna mesta.
Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« »Če želimo, da bo Slovenija čez deset let inovativna, moramo delo v osnovnih šolah in vrtcih začeti že danes,« je prepričan Borut Likar, inovator, podjetnik in profesor na koprski fakulteti za management.
Zadušena strast v podjetju Zadušena strast v podjetju Ali poznate izrek: "Prestrašeni je na pol premagan"?
Spoznajte ljubljanske doktorje, ki so prepričali ameriškega in švicarskega vlagatelja Spoznajte ljubljanske doktorje, ki so prepričali ameriškega in švicarskega vlagatelja Genialis za raziskovalce razvija tehnologijo, s katero lažje urejajo in bolje razumejo velike količine podatkov, ki nastanejo v laboratorijih. Pred tedni so dobili dva milijona evrov vložka, za katerega upajo, da jih bo izstrelil na ameriški trg.
Logistični start-upi: kako gre GoOptiju, Eurosenderju, 45HC, OriginTrailu, Nervtehu Logistični start-upi: kako gre GoOptiju, Eurosenderju, 45HC, OriginTrailu, Nervtehu Pri OriginTrailu so že razvili rešitve na podlagi tehnologije blockchain; to bo verjetno naslednji razvojni korak tudi za nekatere druge logistične start-upe

Klemen Slakonja z množičnim financiranjem nad Trumpa

01.06.2016  14:41
Za produkcijo nove parodije se je igralec Klemen Slakonja obrnil na množice
Klemen Slakonja z množičnim financiranjem nad Trumpa

Slakonja se je po video parodiji na ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je postala viralna uspešnica na Youtube, a jo je produkcijsko v celoti financiral sam, za nadaljnje tovrstne izdelke odločil obrniti na množice.

Na prvi slovenski platformi za množično financiranje Adrifund bo skušal v dobrem mesecu zbrati deset tisoč evrov za nov videospot, v katerem se bo lotil aktualnega Donalda Trumpa.

Če bo kampanja uspela, bo video na YouTubeu objavil 18. julija, ko bo Trump najverjetneje uradno potrjen kot republikanski kandidat za ameriškega predsednika.

Na YouTube denarja ni bilo

Kljub zelo dobro sprejeti parodiji na Putina, ki je do danes zbrala slabih šest milijonov ogledov, pa Slakonja, kot pravi, večjega finančnega izplena ni imel. »Bolj kot ogledi so na YouTubeu so z vidika denarja pomembni kliki na oglase - teh pa ni bilo dovolj,« razlaga. Sreče ni bilo niti s sponzorji. »Ne vem, mogoče je to zaradi političnih tem,« dodaja.

Če kampanja ne bo uspela, Slakonja še ne ve, kaj bo s projektom, čeprav mu idej ne manjka: kot naslednjo bi imitiral Angelo Merkel, nato pop zvezdnike, kot je Justin Timberlake, ter športnike.

Kakšne so nagrade

Podporniki lahko za njegov projekt prispevajo najmanj tri in največ 5000 evrov, višini zneska primerno jih čakajo tudi nagrade - od »virtualnih petk« do vstopnic za zabavo, privatnih pogovorov ali povabila na koncert. Imena tistih, ki bi bili pripravljeni najgloblje poseči v denarnico, pa bo Slakonja objavil tudi na koncu posnetka.

Kampanjo je sicer nameraval začeti na platformi Indiegogo, ker pa ni bil prepričan o davčni urejenosti, poleg tega ni imel ekipe, ki bi jo vodila, je izbral sodelovanje z Adrifundom.

"Vse ali nič"

Matej Rauh, ustanovitelj platforme, je ob tem povedal, da Adrifund deluje po načelu vse ali nič: v 36 dneh mora Slakonja zbrati ciljni znesek, v nasprotnem bodo denar v celoti vrnili podpornikom. Spletna platforma Andrifund je sicer namenjena kreativnim projektom. Ti so po Rauhovem prepričanju idealni, ker ciljajo na široko množico ljudi. Platformo so zagnali 30. marca, sodelujejo pa s poslovnimi partnerji z Islandije. Več v članku: Zaživel slovenski Kickstarter.

Preberite tudi:

Kako je Klemen Slakonja s svojim Putinom zakuril Youtube

Vzhajajoča YouTube zvezdnica iz Belorusije, ki ji je Slovenija spremenila življenje

Mlada Slovenka z Norveške, ki postaja čisto prava YouTube senzacija

Kako zaslužiti na Youtubu - nasveti Slovencev

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« 3

»Če želimo, da bo Slovenija čez deset let inovativna, moramo delo v osnovnih šolah in vrtcih začeti že danes,« je prepričan Borut...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe »Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« 15

»Slovenski javni izobraževalni sistem ni v toku s časom«, pravijo trije mladi Slovenci, ki za študente organizirajo poletno šolo v...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Kaj se je naučil inženir Siniša, ki je korpookolje za tri mesece zamenjal s start-up pospeševalnikom

Ena največjih evropskih korporacij svojim zaposlenim, tudi Slovencem, omogoča, da za tri mesece pustijo redne delovne obvez­nosti in...

STARTAJ
Novice
Novice Uspešni podjetniki so starejši, kot si mislite

Če vam v mladosti ni uspelo, lahko najboljše šele prihaja