Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

Je to rešitev za bolj transparenten slovenski trg nepremičnin?

09.12.2015  09:09
Tomaž Železnikar je z ekipo razvil platformo Zone - "slovenski airbnb za dolgoročni najem stanovanja".
Je to rešitev za bolj transparenten slovenski trg nepremičnin?

Najemniki se pogostokrat srečujejo z zavajajočimi ali neresničnimi podatki najemodajalcev oziroma oglaševalcev nepremičnine, najemodajalci pa z neplačevanjem najemnin in stroškov.

Tomaž Železnikar pravi, da ima rešitev. Razvil je slovenski airbnb za dolgoročen najem stanovanja - to je najhitrejši način, kako opisati platformo Zone. Gre za rešitev, ki je namenjena oddaji in najemu stanovanj brez posredovanja agencij.

Za najemnike

»Najemniki se bodo bistveno lažje odločili za stanovanje, saj bo to preverjeno in bo prikazovalo dobre in realne fotografije,« pojasnjuje Železnikar, sicer direktor podjetja Consensio, ki je razvilo platformo.

Za najemodajalce

Najemodajalci lahko oglas na spletni strani objavijo brezplačno. Dodana vrednost platforme je po besedah Železnikarja v zakupu paketov z dodano ponudbo. Ti paketi ponujajo storitve profesionalnega fotografa - oglasi z dobro fotografijo naj bi bili za tretjino bolj uspešni -, najemno pogodbo, pregledano s strani pravnikov, za zavarovanje stanovanjske opreme ter »najpomembnejšo novost na trgu« - garancijo plačila najemnine. To pomeni, da če najemnik ne plača najemnine, najemodajalec ne utrpi izgube dohodka, saj mu Zone garantira nadomestilo do treh mesečnih najemnin.

Na voljo so štirje paketi - najmanjši je brezplačen, za vso »dodatno opremo« pa boste morali odšteti 289 evrov.

"Trg je neurejen"

»Ugotovili smo, da so obstoječi portali, ki ponujajo oddajo in najem nepremičnin, nepregledni, nimajo dodane vrednosti, slike so ponavadi slabe, oglasov ne moreš primerjati med seboj in podobno. Trg na področju najema nepremičnin je torej precej neurejen. Z našo platformo in storitvami pa želimo dvigniti nivo kulture oddaje oz. najema,« razlaga Železnikar.

Razvoj, testiranje ideje in oblikovanje produkta je potekalo približno eno leto. Na trgu so sicer prisotni od začetka oktobra. »Odziv na naše storitve je zelo dober, morda še celo boljši kot smo ga pričakovali na podlagi rezultatov testiranj,« dodaja sogovornik.

TOMAZ.1449648279.jpg.o.480px.jpg
Tomaž Železnikar pravi, da ima rešitev za bolj transparenten trg nepremičnin

Širitev na nemški trg

Po njegovih besedah so pridobili tudi prve kupce, številka vztrajno raste. A ker smo »Slovenci zelo zaprti in nezaupljivi«, bo Železnikar idejo spomladi preskusil tudi na nemškem trgu.

Ideja se je zdela dovolj zanimiva tudi Slovenskemu podjetniškemu skladu, saj so prejeli investicijo SK75, konvertibilno posojilo za zagon start-upa. Velika večina denarja pa gre za programiranje in razvoj produkta.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College