Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

Rektorjeve nagrade: prvo mesto za inovativni indikator temperature

26.03.2015  09:43
Temperaturni indikator v obliki nalepke spada na področje pametne embalaže, novost pa je inovativna kombinacija aktivnega materiala, tehnologije mikrokapsuliranja in tiska.

Na Univerzi v Ljubljani so včeraj podelili rektorjeve nagrade za naj inovacijo. Prvo mesto je osvojila ekipa z inovativnim indikatorjem temperature, drugo mesto je pripadlo ekipi Lacenano, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Itreeassay.

rektorjeve-nagrade.1427359196.png.s.600px.png
Finalisti Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2015 z rektorjem Univerze v Ljubljani Ivanom Svetlikom , direktorico LUI Lidijo Honzak in prorektorico Univerze v Ljubljani Majo Makovec Brenčič.

Prvi: temperaturni indikator

Temperaturni indikator v obliki nalepke spada na področje pametne embalaže, novost pa je inovativna kombinacija aktivnega materiala, tehnologije mikrokapsuliranja in tiska, so v obrazložitvi nagrade zapisali v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju, ki tekmovanje prireja skupaj z univerzo.

Glavni prednosti indikatorja sta sprememba, vidna s prostimi očmi, ki za delovanje ne potrebuje vira energije, in možnost izdelave temperaturnih indikatorjev v tankih in fleksibilnih formah, značilnih za pametne nalepke.

Drugi: naprava za tetoviranje

Drugo mesto mesto je osvojila ekipa Lacenano z novo generacijo naprav za tetoviranje. Tehnološka inovacija naprave je združevanje tehnologij, uporabljenih v drugih panogah, s čimer so optimizirani delovanje, kakovost in proizvodna cena.

rektorjeve-1.1427359080.png.s.600px.png
Predstavitev zmagovalne inovacije Tiskarska barva za ireverzibilne temperaturne indikatorje z nizko temperaturo aktivacije

Tretji: način zaznavanja anomalij v deblih

Tretje mesto pa je pripadlo ekipi Itreeassay, ki razvija način zaznavanja notranjih anomalij v deblih stoječih dreves. Rešitev temelji na analizi prehoda ultrazvočnega signala pri prehodu skozi deblo, pri čemer drevesa ne poškoduje. "Metoda omogoča opazno povišanje prihodkov pri gospodarjenju z gozdovi, saj lahko pravočasno ločimo zdrava od nezdravih dreves in s tem povečamo donose," so zapisali v univerzitetnem inkubatorju.

Avtorji treh zmagovalnih inovacij bodo prejeli denarno nagrado iz rektorjevega sklada v skupni vrednosti 6000 evrov ter pomoč pri komercializaciji inovacije.

Na letošnjem tečaju je sicer sodelovalo 31 idej, od katerih se jih je med finaliste uvrstilo devet.

Natečaj za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani predstavlja spodbudo za trženje vseh tehnoloških in netehnoloških inovacij ter inovativnih podjetniških idej, nastalih na Univerzi v Ljubljani.

Namen natečaja je, da spodbudi inovativne posameznike, da svoje inovacije komercializirajo - bodisi v obliki lastnega podjetja bodisi v kakšni drugi obliki na primer v obliki patenta.

Foto: Željko Stevanić

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College