Na start-up vikendu v Celovcu med najboljšimi tudi slovenski Co-inhab

27.02.2015  11:42
Slovenski projekt Co-inhab je zasedel drugo mesto na prvem prvem trilateralnem Startup Live vikendu, ki je prejšnji konec tedna potekal v Celovcu. Dogodek je sicer pritegnil več kot 60 mladih iz Avstrije, Slovenije in Italije.

Mlada ekipa Co-inhab pravi, da želi s svojo idejo revolucionirati stanovanjski trg. Gre sicer za spletno platformo, ki mladim omogoča, da se povežejo in postanejo so-graditelji ali so-najemniki, saj lahko tako znižajo stroške bodoče nepremičnine.

Skupinska-fotografija-ekip-2-.1425033656.jpg.n.960px.jpg

»S pomočjo Co-inhab se stroški gradnje znižajo tudi do 40 odstotkov, bodoči dom pa je prilagojen željam posameznikov," so prepričani v ekipi. Na spletni platformi lahko uporabniki poiščejo ustrezno nepremičnino, si poiščejo so-stanovalce in s pomočjo sistema zgradijo ali najamejo stanovanje.

Sistem deluje tako, da si uporabniki ustvarijo profil, v katerem oddajo želje glede svojega bodočega doma. Nato jim sistem predlaga ugodne nepremičnine, okrog katerih se z drugimi uporabniki povežejo v skupine. Stran omogoča tudi povezavo z nepremičninskim agentom, lastnikom stanovanja, oziroma arhitektom.

Večina mladih s stanovanjskim problemom

Nosilca ideje Taja Benčina in Martin Pelcl, sicer arhitekta, sta idejo identificirala na podlagi vrzeli na slovenskem trgu. "V Sloveniji imamo kar 68 odstotkov mladih s stanovanjskim problemom. Ti v veliki večini standardnega individualnega objekta niso sposobni zgraditi zaradi pomanjkanja sredstev. Stanovanja, ki so na voljo, so pogosto predraga, neprilagojena njihovim željam in slabše kvalitete,« je povedala Benčina.

Strokovno komisijo, ki so jo sestavljali strokovnjaki iz Slovenije, Avstrije in Italije, je sicer najbolj prepričala mlada ekipa s funkcionalno posodo za živila HoppaBox, drugo mesto sta si delili ekipa z medicinskimi senzorji Meditrack iz Italije in že omenjena slovenska ekipa Co-inhab.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Novice
STARTAJ
Novice
Novice Lahko eHrana postane kot Uber Eats?

Slovenska inovativna platforma Ehrana LIVE od začetka junija prebivalcem prestolnice na dom omogoča dostavo hrane iz multinacionalke...

STARTAJ
Od kozjega roga do milijonskih prihodkov 1

Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarer