Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

HomeOgarden se širi v Avstrijo

15.12.2014  10:00
Vstopajo v poslovalnic kmetijske zadruge Reiffeisen Langhaus na Koroškem in Tirolskem

Že pol leta prodajajo naravne rešitve za dom in vrt v Avstrijo in na Hrvaško. A preboj jim prinaša dogovor z Reiffeisen Langhaus, največjo kmetijsko zadrugo v lasti nemškega kmetijskega sklada Baywa, ki ima 19 milijard evrov tržne kapitalizacije. V 33 njihovih poslovalnicah na Tirolskem in Koroškem bodo kmalu naprodaj HomeOgardnovi izdelki. Celotne Avstrije niso sposobni kapitalsko pokriti, dodaja direktor Aleš Pfeifer.

pfeifer-ales3-ih.1418632280.jpg.c.600px.jpg
Veliko si obetamo od širitve prodaje v Avstriji in na Hrvaškem, pravi Aleš Pfeifer, direktor podjetja HomeOgarden

Široka ponudba

Pod blagovno znamko Lekarna za rastline ponujajo 15 homeopatskih sredstev za krepitev rastlin.

Lani so dodali znamko Organski izbor za rastline, ki združuje izboljšane substrate in organska gnojila s serijo petih specialnih gnojil na osnovi alg in mikrohranil.

Tretja blagovna znamka, Prva pomoč proti glodavcem, se tudi dobro prodaja.

Novost od jeseni pa je zaščita pred voluharji na osnovi ricinusovega olja in pod znamko Voluharji STOP, ki dobiva odlične odzive, pravi direktor Aleš Pfeifer.

Ker slovenskemu tehničnemu trgovcu prinesemo pomemben delež prihodkov, nam poskuša odpreti vrata tudi do avstrijske matične trgovske družbe, dodaja sogovornik. Na Hrvaškem že prodajajo prek lokalnega trgovskega podjetja.

Letos računajo na okoli 400 tisoč evrov prihodkov, lani so jih imeli le še 175 tisoč. V Ekipi je pet zaposlenih. Zaposlili bodo še komercialista za Slovenijo.

Zdaj je najboljši čas za vstop na trg

Na podjetniškem skladu SPS se potegujemo za 42 tisoč evrov subvencije za inovativna tehnološka podjetja, med katera nedvomno sodimo, pravi Pfeifer. "Boljšega okolja za vstop na trg do zdaj ni bilo, v krizi se mešajo karte in novosti priplavajo na vrh," poudarja Aleš Pfeifer.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College