Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Programerska šola 42 school vsem omogoča, da se preizkusijo v programiranju. Z inovativnimi pedagoškimi metodami pomeni disrupcijo inženirskemu izobraževanju. Pogovor s Slovencem, ki se je tam že dokazal
Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev V zadnjih petih letih so zagonska podjetja zbrala že pol milijarde dolarjev
Lahko ICO preživi? Lahko ICO preživi? V letu 2018 se vlagatelji lahko na svoje oči prepričajo, da kriptotrg lahko tudi upada. To bo močno otežilo ali pa celo onemogočilo zbiranje denarja v obliki ICO.

HomeOgarden se širi v Avstrijo

15.12.2014  10:00
Vstopajo v poslovalnic kmetijske zadruge Reiffeisen Langhaus na Koroškem in Tirolskem

Že pol leta prodajajo naravne rešitve za dom in vrt v Avstrijo in na Hrvaško. A preboj jim prinaša dogovor z Reiffeisen Langhaus, največjo kmetijsko zadrugo v lasti nemškega kmetijskega sklada Baywa, ki ima 19 milijard evrov tržne kapitalizacije. V 33 njihovih poslovalnicah na Tirolskem in Koroškem bodo kmalu naprodaj HomeOgardnovi izdelki. Celotne Avstrije niso sposobni kapitalsko pokriti, dodaja direktor Aleš Pfeifer.

pfeifer-ales3-ih.1418632280.jpg.c.600px.jpg
Veliko si obetamo od širitve prodaje v Avstriji in na Hrvaškem, pravi Aleš Pfeifer, direktor podjetja HomeOgarden

Široka ponudba

Pod blagovno znamko Lekarna za rastline ponujajo 15 homeopatskih sredstev za krepitev rastlin.

Lani so dodali znamko Organski izbor za rastline, ki združuje izboljšane substrate in organska gnojila s serijo petih specialnih gnojil na osnovi alg in mikrohranil.

Tretja blagovna znamka, Prva pomoč proti glodavcem, se tudi dobro prodaja.

Novost od jeseni pa je zaščita pred voluharji na osnovi ricinusovega olja in pod znamko Voluharji STOP, ki dobiva odlične odzive, pravi direktor Aleš Pfeifer.

Ker slovenskemu tehničnemu trgovcu prinesemo pomemben delež prihodkov, nam poskuša odpreti vrata tudi do avstrijske matične trgovske družbe, dodaja sogovornik. Na Hrvaškem že prodajajo prek lokalnega trgovskega podjetja.

Letos računajo na okoli 400 tisoč evrov prihodkov, lani so jih imeli le še 175 tisoč. V Ekipi je pet zaposlenih. Zaposlili bodo še komercialista za Slovenijo.

Zdaj je najboljši čas za vstop na trg

Na podjetniškem skladu SPS se potegujemo za 42 tisoč evrov subvencije za inovativna tehnološka podjetja, med katera nedvomno sodimo, pravi Pfeifer. "Boljšega okolja za vstop na trg do zdaj ni bilo, v krizi se mešajo karte in novosti priplavajo na vrh," poudarja Aleš Pfeifer.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.