6 obetavnih mladih podjetij za 2018 6 obetavnih mladih podjetij za 2018 S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest ekip, ki imajo po našem mnenju rešitev, zanimivo za globalne trge, in možnost za hitro rast.
»Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« »Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« »Slovenski javni izobraževalni sistem ni v toku s časom«, pravijo trije mladi Slovenci, ki za študente organizirajo poletno šolo v Torontu, skupaj s pospeševalnikom ABC pa nameravajo ponudbo razširiti tudi na druga večja svetovna mesta.
Uspešni podjetniki so starejši, kot si mislite Uspešni podjetniki so starejši, kot si mislite Če vam v mladosti ni uspelo, lahko najboljše šele prihaja
Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« »Če želimo, da bo Slovenija čez deset let inovativna, moramo delo v osnovnih šolah in vrtcih začeti že danes,« je prepričan Borut Likar, inovator, podjetnik in profesor na koprski fakulteti za management.
Zadušena strast v podjetju Zadušena strast v podjetju Ali poznate izrek: "Prestrašeni je na pol premagan"?

HomeOgarden se širi v Avstrijo

15.12.2014  10:00
Vstopajo v poslovalnic kmetijske zadruge Reiffeisen Langhaus na Koroškem in Tirolskem

Že pol leta prodajajo naravne rešitve za dom in vrt v Avstrijo in na Hrvaško. A preboj jim prinaša dogovor z Reiffeisen Langhaus, največjo kmetijsko zadrugo v lasti nemškega kmetijskega sklada Baywa, ki ima 19 milijard evrov tržne kapitalizacije. V 33 njihovih poslovalnicah na Tirolskem in Koroškem bodo kmalu naprodaj HomeOgardnovi izdelki. Celotne Avstrije niso sposobni kapitalsko pokriti, dodaja direktor Aleš Pfeifer.

pfeifer-ales3-ih.1418632280.jpg.c.600px.jpg
Veliko si obetamo od širitve prodaje v Avstriji in na Hrvaškem, pravi Aleš Pfeifer, direktor podjetja HomeOgarden

Široka ponudba

Pod blagovno znamko Lekarna za rastline ponujajo 15 homeopatskih sredstev za krepitev rastlin.

Lani so dodali znamko Organski izbor za rastline, ki združuje izboljšane substrate in organska gnojila s serijo petih specialnih gnojil na osnovi alg in mikrohranil.

Tretja blagovna znamka, Prva pomoč proti glodavcem, se tudi dobro prodaja.

Novost od jeseni pa je zaščita pred voluharji na osnovi ricinusovega olja in pod znamko Voluharji STOP, ki dobiva odlične odzive, pravi direktor Aleš Pfeifer.

Ker slovenskemu tehničnemu trgovcu prinesemo pomemben delež prihodkov, nam poskuša odpreti vrata tudi do avstrijske matične trgovske družbe, dodaja sogovornik. Na Hrvaškem že prodajajo prek lokalnega trgovskega podjetja.

Letos računajo na okoli 400 tisoč evrov prihodkov, lani so jih imeli le še 175 tisoč. V Ekipi je pet zaposlenih. Zaposlili bodo še komercialista za Slovenijo.

Zdaj je najboljši čas za vstop na trg

Na podjetniškem skladu SPS se potegujemo za 42 tisoč evrov subvencije za inovativna tehnološka podjetja, med katera nedvomno sodimo, pravi Pfeifer. "Boljšega okolja za vstop na trg do zdaj ni bilo, v krizi se mešajo karte in novosti priplavajo na vrh," poudarja Aleš Pfeifer.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Intervju: Če ti v Sloveniji enkrat ne uspe, si že »luzer« 3

»Če želimo, da bo Slovenija čez deset let inovativna, moramo delo v osnovnih šolah in vrtcih začeti že danes,« je prepričan Borut...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe »Na slovenskih faksih učijo sami teoretiki, kar se v Kanadi in ZDA ne more zgoditi« 15

»Slovenski javni izobraževalni sistem ni v toku s časom«, pravijo trije mladi Slovenci, ki za študente organizirajo poletno šolo v...

STARTAJ
Novice
Novice Uspešni podjetniki so starejši, kot si mislite

Če vam v mladosti ni uspelo, lahko najboljše šele prihaja

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Kaj se je naučil inženir Siniša, ki je korpookolje za tri mesece zamenjal s start-up pospeševalnikom

Ena največjih evropskih korporacij svojim zaposlenim, tudi Slovencem, omogoča, da za tri mesece pustijo redne delovne obvez­nosti in...