10.11.2014  12:59
OriginTrail, sistem sledljivosti mlečnih in mesnih proizvodov, ki ga razvija ljubljanski startup Prospeh, je na Belgrade Venture Forum 2014 osvojil prvo mesto na tekmovanju v predstavitvah investitorjem.

Dogodek Forum je potekal od 5. do 7. novembra, organizatorji pa ga predstavljajo kot največjo regijsko investicijsko konferenco takega formata.

Kot so še povedali, je bilo letos na forumu prisotnih več kot 50 investitorjev iz 15 držav, ki so skupaj "težki" več kot milijardo evrov. Na tekmovanje se je prijavilo več kot 130 startup podjetij iz regije, od katerih jih je 30 dobilo priložnost sodelovati v tritedenskem on-line izobraževanju se na koncu predstaviti tudi pred žirijo investitorjev na samem dogodku.

prospeh.1414153208.jpg.s.960px.jpg
Ekipa start-upa Prospeh, ki je razvila sistem sledljivosti. Od leve: Žiga Drev, Branimir Rakić in Tomaž Levak

Med 30 predstavitvami je žirija izbrala šest finalistov - Big Screen Tools, CityZenic, Infora Research Group (Route Horizon), Friendly spoon, OriginTrail in Koker Veterinarska Stanica - od katerih je kot najboljši bil izbran prav OriginTrail.

Poleg številnih kontaktov z investitorji, je Prospeh kot zmagovalec dobil še nagrade v obliki storitev v oblaku ter uvrstitev na ožji seznam podjetij, ki se bodo potegovala za mesto v Microsoftovem programu BizSpark.

OriginTrail je sicer storitev, ki uporabnikom pomaga odkriti poreklo mesnih in mlečnih izdelkov. Več pišemo v članku [www.startaj.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Novice
STARTAJ
Novice
Novice Lahko eHrana postane kot Uber Eats?

Slovenska inovativna platforma Ehrana LIVE od začetka junija prebivalcem prestolnice na dom omogoča dostavo hrane iz multinacionalke...

STARTAJ
Od kozjega roga do milijonskih prihodkov 1

Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarer