Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Slovenec, ki se v Silicijevi dolini brezplačno uči programiranja, in kako lahko to uspe tudi vam Programerska šola 42 school vsem omogoča, da se preizkusijo v programiranju. Z inovativnimi pedagoškimi metodami pomeni disrupcijo inženirskemu izobraževanju. Pogovor s Slovencem, ki se je tam že dokazal
Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev V zadnjih petih letih so zagonska podjetja zbrala že pol milijarde dolarjev
Lahko ICO preživi? Lahko ICO preživi? V letu 2018 se vlagatelji lahko na svoje oči prepričajo, da kriptotrg lahko tudi upada. To bo močno otežilo ali pa celo onemogočilo zbiranje denarja v obliki ICO.

Mladi pomagajo mladim, ki si ne morejo privoščiti računalnika

07.07.2014  12:37
Društvo Ve-zje otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin podarja rabljene računalnike, ki jih pred tem obnovijo. Zanašajo se predvsem na pomoč dobrih ljudi; trenutno pa iščejo prostore, kjer bi lahko razširili svoje delovanje

Društvo Ve-zje otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin omogoča dostop do računalnikov, ki so dandanes praktično nujno orodje pri šolskem delu. Prizadevajo si, da od podpornikov pridobijo rabljene računalnike, jih nato po potrebi popravijo in oddajo naprej. Vsak mesec želijo podariti vsaj en računalnik, a, kot pravijo mladi člani ekipe, se trudijo, da bi jih podarili čim več.

Novega lastnika je tako dobilo že 56 od 65 doniranih računalnikov. Najbolj zaželeni so prenosniki, saj so bolj priročni kot namizni računalniki, a tudi zadnjih ne zavračajo. Pred predajo računalnika v roke družinam zanj poskrbi ekipa, ki najprej odpravi kakršnekoli napake ter ga pripravil za novega lastnika.

87457394

Vsak mesec v društvu izberejo vsaj eno novo družino, ki se je predhodno prijavila in ustreza pogojem za prejem računalnika. »Pri tem se bomo trudili, da bomo vsakokrat izbrali kandidata, ki bo prenosnik potreboval najbolj,« pravijo.

Ekipa potrebuje tudi vašo pomoč, tako pri zbiranju rabljenih računalnikov kot tudi prostovoljnih prispevkov. Vsak mesec namreč zbirajo okoli 75 evrov, ki jih namenijo za nakup računalniške opreme (miške, tipkovnice, nadomestnih delov) ter za poplačilo stroškov popravila.

V iskanju prostorov

V načrtu imajo tudi širitev (septembra namreč načrtujejo večjo akcijo oddajanja računalnikov), zato pospešeno iščejo prostor v Ljubljani ali okolici, ki bi jim služil kot skladišče ali delavnica. »Prostora zaradi denarne stiske ne moremo najeti, zato iščemo dobre ljudi, ki imajo možnost odstopa prostorov in bi bili pripravljeni pomagati,« pozivajo.

Več na spletni strani društva.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.