Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

Mladi pomagajo mladim, ki si ne morejo privoščiti računalnika

07.07.2014  12:37
Društvo Ve-zje otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin podarja rabljene računalnike, ki jih pred tem obnovijo. Zanašajo se predvsem na pomoč dobrih ljudi; trenutno pa iščejo prostore, kjer bi lahko razširili svoje delovanje

Društvo Ve-zje otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin omogoča dostop do računalnikov, ki so dandanes praktično nujno orodje pri šolskem delu. Prizadevajo si, da od podpornikov pridobijo rabljene računalnike, jih nato po potrebi popravijo in oddajo naprej. Vsak mesec želijo podariti vsaj en računalnik, a, kot pravijo mladi člani ekipe, se trudijo, da bi jih podarili čim več.

Novega lastnika je tako dobilo že 56 od 65 doniranih računalnikov. Najbolj zaželeni so prenosniki, saj so bolj priročni kot namizni računalniki, a tudi zadnjih ne zavračajo. Pred predajo računalnika v roke družinam zanj poskrbi ekipa, ki najprej odpravi kakršnekoli napake ter ga pripravil za novega lastnika.

87457394

Vsak mesec v društvu izberejo vsaj eno novo družino, ki se je predhodno prijavila in ustreza pogojem za prejem računalnika. »Pri tem se bomo trudili, da bomo vsakokrat izbrali kandidata, ki bo prenosnik potreboval najbolj,« pravijo.

Ekipa potrebuje tudi vašo pomoč, tako pri zbiranju rabljenih računalnikov kot tudi prostovoljnih prispevkov. Vsak mesec namreč zbirajo okoli 75 evrov, ki jih namenijo za nakup računalniške opreme (miške, tipkovnice, nadomestnih delov) ter za poplačilo stroškov popravila.

V iskanju prostorov

V načrtu imajo tudi širitev (septembra namreč načrtujejo večjo akcijo oddajanja računalnikov), zato pospešeno iščejo prostor v Ljubljani ali okolici, ki bi jim služil kot skladišče ali delavnica. »Prostora zaradi denarne stiske ne moremo najeti, zato iščemo dobre ljudi, ki imajo možnost odstopa prostorov in bi bili pripravljeni pomagati,« pozivajo.

Več na spletni strani društva.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College