Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

Razkrivamo, katerih deset ekip se je uvrstilo v polfinale za Start-up leta

05.05.2014  12:12
Pet finalistov in zmagovalec bodo razglašeni 14. maja na konferenci Podim v Mariboru.

Iniciativa Start-up Slovenija je izmed 126 prijavljenih start-upov izbrala deset ekip, ki so se uvrstile v polfinale nacionalnega tekmovanja Start:up leta 2014. Kot so pojasnili organizatorji, so pri ocenjevanju upoštevali kakovost ekipe, poznavanje, velikost in rast trga, tehnologijo, prototip, stopnja razvoja ideje in izbran poslovni model. Pet finalistov in zmagovalec bodo razglašeni 14. maja na konferenci Podim v Mariboru.

Polfinalisti:

1. Ekipa ABCS sistem, ki razvija napravo za avtomatski izklop smernika na motorju za večjo varnost motoristov na cestah.

2.Ekipa ADORA-MED, ki razvija programsko in strojno rešitev, ki kirurgom v operacijski sobi podatke podaja na brezkontakten način - z gestami in kretnjami - in s tem zmanjšuje možnost za napake komunikacijske narave.

3. Ekipa BLCKB, ki razvija napravo Blackbox za merjenje možganskih aktivnosti oziroma ugotavljanje pozornosti in nezavednih čustvenih odzivov potrošnikov na nove produkte in storitve.

4. Ekipa Chipolo, ki razvija dizajnerski pametni obesek in aplikacijo za iskanje založenega ali izgubljenega telefona ter drugih predmetov.

5. Ekipa Enolyse, ki razvija sistem za nadzorovano fermentacijo mošta za zagotavljanje dobre letine vinarjev.

6.Ekipa Juvar, ki razvija posebne premaze za hitrejše, bolj učinkovito in zdravju prijaznejše varjenje.

7. Ekipa NERVteh, ki razvija simulator vožnje za urjenje voznikov in posledično zmanjševanje števila prometnih nesreč.

8. Ekipa OOG, ki razvija merilnik količine vode v steklenički ali plastenki H2O-Pal, ki prek bluetooth povezave aplikaciji na pametnem telefonu sporoča, koliko vode je uporabnik popil in ali mu grozi nevarnost dehidracije.

9.Ekipa Prospeh, ki razvija sistem OriginTrai za sledljivost izvora živil oziroma prehrambnih izdelkov.

10. Ekipa Sunesis, ki razvija večplasten sistem za učinkovitejšo integracijo SaaS aplikacij.

Start-upi, premalo pozornosti namenjate prestavitvam

Miroslav Rebernik, eden od članov strokovne komisije, je kljub mnenju, da se poslovni načrti ekip iz leta v leto izboljšujejo, opozoril na podcenjevanje pomena prodaje. Rebernik svetuje: »Naredite kratek, jedrnat in vizualno privlačen, 10 do 15 strani dolg poslovni načrt, v katerem bo predstavljen kupčev problem ter podani konkretni in relevantni odgovori na tri ključna vprašanja - ali znamo narediti, ali bo kdo kupil in ali bomo ustvarili dobiček.«. Da start-upi posvečajo premalo pozornosti prodajni plati svojih poslovnih načrtov, meni tudi Jure Mikuž.

180943997

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College