Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.
Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.
Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na dom ali v službo. Storitev je že na voljo, za zdaj le v središču Ljubljane. S tehnologijo podprti dostavljavci so v tujini trenutno vroč poslovni model.
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki
(Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca septembra bomo zgradili X, ki bo Slovenijo povezal z vsemi državami v soseščini.

Mladi na Startup Weekendu spoznali, da podjetniška pot ni enostavna

09.04.2014  13:59
Na drugem Startup Weekendu pod okriljem iniciative Start:up Slovenija in univerzitetnih oziroma visokošolskih središč ter s finančno podporo agencije SPIRIT časa za negodovanje nad političnimi in gospodarskimi razmerami tako ni bilo. Preverili smo utrip na eni izmed lokacij, in sicer v Tehnološkem parku Ljubljana.

Mladi, ki smo jih povprašali o vtisih, so vsi v en glas poudarili pomen tovrstnih dogodkov za razvoj lastnih podjetniških idej. Pravijo, da je to zelo dobra in poceni pot, kako preveriti, ali za tvojo rešitev obstaja trg, izpiliti svoje pogajalske veščine ter hkrati izkoristiti priložnost za medsebojno mreženje in izmenjavo izkušenj. Predvsem pa so spoznali, da podjetniška pot zahteva veliko dela in ni primerna za vsakogar.

startup-weekend12-be.1396814031.jpg.n.960px.jpg
Nacionalna koordinatorka Startup Weekenda Elvisa Basailović je z dogodkom zadovoljna, saj jim je uspelo pritegniti več kot 330 mladih po Sloveniji, ki so vikend posvetili novim znanjem in s tem svoji boljši prihodnosti. »To dokazuje, da mladi z veseljem izkoristijo nove priložnosti, le dati jim jih je treba. Projekt je izjemnega pomena, saj združuje vse elemente podjetništva, tako teoretične kot praktične,« meni. Basailovićeva sicer poudarja, da večina teh idej ne bo uspela, a so se mladi vseeno naučili timskega dela, pogajanj, preverbe ideje na trgu in razvoja ideje po najsodobnejših metodologijah, kot jih narekujejo svetovne podjetniške smernice, ter ob tem pridobili širok krog poznanstev. »Naučili so se, da ni nič narobe, če jim spodleti, vedno je priložnost za nov poskus.«

Na minulem Startup Weekendu, potekal je v petih slovenskih mestih - poleg Ljubljane še v Mariboru, Kopru, Novi Gorici in Novem mestu -, so študenti torej soustvarjali lastno karierno prihodnost. Ekipe so pod vodstvom več kot 40 mentorjev in podjetnikov v enem vikendu ustvarile prototip in osnutek poslovnega modela svoje rešitve ter postavile temelje za nadaljnji razvoj idej v podjetja.

startup-weekend02-be.1396814031.jpg.s.960px.jpg startup-weekend08-be.1396814032.jpg.n.960px.jpg
»Ko vstopiš v svet podjetništva, se moraš udeleževati podobnih dogodkov, kjer imaš možnost, da razviješ idejo. Že zelo kmalu lahko denimo ugotoviš, da so potrebne spremembe, ker se drugače ne bo izšlo. Ko ne gre vse po načrtih, lahko z dobro ekipo prideš do rešitev,« meni Martina Pirc Bole, ki je skupaj z ekipo FunnyHours predstavila aplikacijo za zabavnejše učenje. »Takih dogodkov potrebujemo čim več. Mladi se morajo soočiti z realnim svetom podjetništva.« Mlada podjetnica je ob tem poudarila tudi pomembnost mreženja. »Spoznaš lahko ljudi, s katerimi boš sodeloval v prihodnosti,« je dejala.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Slovenci, ki načrtujejo postati glasbeni Airbnb

Viberate bi industrijo žive glasbe (koncerti, zabave, festivali) rad naredil bolj pregledno in preprosto – podobno, kot je Airbnb...

STARTAJ
Zgodbe
Zgodbe Novo v Ljubljani: S kolesarji vam pripeljejo hrano – storitev, ki po svetu cveti 6

Mlado podjetje Ehrana.si želi z aplikacijo in dostavljavci na kolesih povezati ljubljanske restavracije in tiste, ki naročajo hrano na...

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

STARTAJ
Novice
Novice Kako trgovcem denar polzi skozi prste ali kako je plačevanje v trgovinah ujeto v preteklosti

Plačilo s telefonom mora biti tako preprosto, da ga lahko naredi moja 80-letna babica ali pa 15-letna hčerka.

STARTAJ
Novice
Novice Kaj ponujajo slovenski podiplomski študiji podjetništva 1

Pripravili smo »last minute« pregled podiplomskih programov za bodoče ali že obstoječe mlade podjetnike.

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Poučevanje podjetništva ali kako to počnejo najboljši

Izkušnje s priznane ameriške poslovne šole Babson College